TRINQUET DE GANDIA. UNA INFRAESTRUCTURA QUE CONTINUA SENT IL·LEGAL.

L'AJUNTAMENT DE BENIRREDRÀ I ELS VEÏNS/ES AFECTATS/DES CONTINUARAN AMB LES ACCIONS LEGALS A UNA INFRAESTRUCTURA QUE CONTINUA SENT IL·LEGAL.
L'AJUNTAMENT DE BENIRREDRÀ I ELS VEÏNS/ES AFECTATS/DES CONTINUARAN AMB LES ACCIONS LEGALS A UNA INFRAESTRUCTURA QUE CONTINUA SENT IL·LEGAL.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de València va aprovar, esta setmana, la MP 83ª del Pla General d'Ordenació Urbana de Gandia, desoint les greus deficiències, posades de manifest per Benirredrà, de les quals emmalalteix la ubicació del trinquet i que un jutge va declarar il·legal, amb ordre judicial de suspensió de les obres.

La Corporació Municipal, PER UNANIMITAT dels seus nou regidors i els veïns afectats, davant les declaracions manifestades per l'Ajuntament de Gandia sobre el desbloqueig de la infraestructura i via lliure per a la seua finalització, hem de declarar el següent:

- Amb aquesta modificació urbanística, en cap cas, es compleix la Sentència que anul·la la construcció del trinquet, declarada nul·la de ple dret.

- Amb aquesta Modificació Urbanística no es legalitza la situació existent, ja que en el moment de la construcció del trinquet, es vulnere la normativa urbanística i mediambiental.

- En cap cas es poden reprendre les obres de la infraestructura a l'haver un manament judicial que el prohibeix.

- Si l'Ajuntament desoeix el que s'ha dit per un jutge, estaria incomplint greument la legalitat, vulnerant els drets actuals dels veïns de Benirredrà.

- Els responsables de l'Ajuntament de Gandia haurien de ser cautelosos en les seues afirmacions, ja que el contenciós sobre la legalitat del trinquet per vulneració de la normativa, està pendent de Sentència en segona instància, després d'haver sigut recorreguda per l'Ajuntament de Gandia la primera Sentència que anul·la la construcció del trinquet. Aquesta Sentència va declarar la vulneració de la normativa urbanística i ambiental, així com la vulneració de les distàncies de separació amb els habitatges situats a Benirredrà, que segueix sense complir-se.

- D'altra banda, ni l'Ajuntament de Gandia ni la Conselleria han tingut en compte el gran impacte que produirà l'actuació i que es va posar de manifest des de 2014, abans del començament de les obres per l'Ajuntament de Gandia.

- Sempre hem defensat que una altra ubicació és possible, sense atemptar als drets d'una altra població.

- Per part de l'Ajuntament de Benirredrà la qüestió essencial és la defensa dels interessos dels veïns de Benirredrà, deure primordial que tenim.

Aquesta Corporació, de manera unànime, i els veïns afectats seguirem en la defensa dels interessos i drets en la via judicial, com s'ha fet des del principi, en ser desoïts per l'Ajuntament de Gandia.

Cal destacar, que l'Ajuntament de Benirredrà, sempre ha estat obert al diàleg i consens sobre la problemàtica de la ubicació del trinquet, sense tenir l'oportunitat de ser escoltats, per part de l'Ajuntament de Gandia, des que es van iniciar les accions legals en 2014.